Spår

Jag spår att vintern blir lång i år med svält och elände och sopor i dess spår. Men jag har kanske fel, kan ju inte ens gissa om sopbilen kan ta sig fram.

Före jul var jag säker på att sopgubbarna skulle komma upp för backen för då var det bara lite pudersnö. Men icke - där stod vi inför julhelgen med det nya påsfria sopkärlet fyllt till bredden med hushållsavfall. Vi fick i alla fall en påse av sopåkarna (lämnad nere vid landsvägen) så att vi kunde slänga julens avfall i gamla soptunnan.
Så gick det fyra veckor och helt plötsligt har de åkt upp och tömt den nya tunnan med de äldsta soporna men lämnat säcken med julsoporna.

Lite panik nu när det närmade sig sophämtning igen. Backen full av åtkörd snö och man gissar att de kommer att lägga en påse nere vid vägen igen och lämna våra sopor åt förruttnelseprocessen i den mån inte kylan (tack och lov för den) ställer in den och lämnar soptunnan hyfsat luktfri. För att vara säker på att bli av med soporna rullar vi soptunnan 350 meter nerför backen och kör ner sopsäcken med julsoporna - i kofferten på bilen. Då blir man lite snopen när man kommer hem och upptäcker spåren efter sopbilen som visst har kört upp till grannarna och tömt deras tunnor.

Sopgubbarna i Stockholm strejkar inte längre. Jag hoppas att de får bra betalt även av sin nya uppdragsgivare. Det är de värda.


Här är en annan typ av spår
kanin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0