Dewey - bibliotekskatten

Vicki Byron, bibliotekarie på ett landsortsbibliotek i Spencer, Iowa, hittade en kattungen i bokinkastet och behöll den som bibliotekskatt. Katten som döptes till det stolta namnet 'Dewey Readmore Books' blev kvar på biblioteket i 19 år.

Känslan som Vicki Byron förmedlar, att kattens liv spinner in i människornas liv och både påverkar och påverkas av besökarna på biblioteket, berör mig djupt. Trots att författarens eget liv rymmer både tragedier och sjukdom som ensamma skulle kunna fylla flera romaner, väljer hon att fokusera på Dewey, som berört så många människor genom åren. Katten får spela huvudrollen och när man läser berättelsen förstår man att det inte bara var en vanlig katt.

Dewey må ha varit en ovanlig katt, men det är matte också. Hon erkänner hur stor plats ett husdjur har tagit i hennes liv och hon gör det med värme. Jag tror att många, liksom jag, kan känna igen sig i det förhållande till ett älskat djur som hon beskriver. Ett husdjur är så mycket mer än bara sällskap, det kan vara en vän, förtrogen, lekkamrat, familjemedlem, för att inte tala om glädjekälla.

Kommentarer
Postat av: Margareta Endahl

Den boken är helt underbar, det är nog snart ett år sedan lag läste den, men den ligger kvar på nattbordet, för bilden på katten är så underbart trevlig

Ha det ME

2010-06-01 @ 10:47:29
URL: http://mirrekatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0