Tisdagstema - försenad

Försenad, vilket svårt tema att fotografera till. Men en backsippa som blommar i midsommarhelgen. Den kan man väl anse vara lite försenad...?Fler försenade bilder i tisdagstema!


Borstade nejlikor

Nu är borstnejlikornas tid. Jag älskar färgprakten och att de blommar så länge.


Fototriss - ett, två, tre

Fototriss för hundrade gången med tävling i samarbete med Photowall. Temat är enkelt, fototriss i ett nötskal bara: Ett, två, tre.

Ett:

Ett vackert fingerborgsblommegap.

Två:

Två utslagna blommor på rödbläran.

Tre:

Tre blad och tre kronblad karaktäriserar växten treblad.

Fler deltagare i FOTOTRISS hundrade omgång!


Ekorrparad

 


Utvald av en häst

Chosen by a horse, skriven av Susan Richards är en riktig tårdrypare.

Djurpolisen hade beslagtagit massor av hästar från en uppfödare och Susan lovade att ta hand om en av dem. Bland de utmärglade och vanvårdade hästarna visste hon inget annat sätt att välja än att gå efter namn och hon valde Current Squeeze. Flocken med hästar var vettskrämda och när de försökte skilja ut en av dem insåg Susan att det spelade ingen roll. Hon bad tjänstemännen sluta jaga runt hästarna och bara ge henne den första de fick tag i, eftersom hon inte stod ut med att se stressen och rädslan.

Ett magert sto med föl lät sig infångas och följde utan några protester upp i transporten. Susan hoppades att namnet inte skulle vara signifikativt för hästen, hon hette Lay me down.

Lay me down visade sig äga den vänligaste och mildaste själ och personlighet som Susan någonsin mött. I boken berättar hon om den tid hon fick tillsammans med Lay me down och drar paralleller till sitt eget förflutna. 

Precis som hästen har hon genomgått trauman, med besvärlig uppväxt och urusla relationer som vuxen. Hon känner stor förundran över hur hästen som blivit så illa behandlad kan vara så öppenhjärtlig, tillitsfull och faktist kärleksfull - trots allt hon blivit utsatt för. Själv har Susan bara känt ilska och frustration över sin bakgrund och i motsats tll hästen vågar hon inte lita på någon. 

När Susan lär känna Lay Me Down reflekterar hon över sitt liv och sina egna känslor och hon ger hästen äran att öppna Susans sinnen och förstå att livet levs här och nu, varken i det förflutna eller i framtiden.

En underbar, men sorglig, historia med en ärlig beskrivning av hur mycket en relation med ett djur kan betyda för en människa.

 


Hemma bäst

Fem dagar i New York var häftigt.


Men det är allt bra skönt att vara hemma igen. :) 
Semesterbilderna kommer jag publicera på en egen sida - klicka här. Det blir bilder och lite ord när jag hinner.


Glad midsommar!


ABC - I som i Iris

Irisens tid är nu på försommaren.

De danska irisarna blommar vackert i trädgården. Eftersom de trivs i leran har de brett ut sig och det finns plantor lite överallt. Någon vecka eller två står blommorna kvar. Sedan får man nöja sig med det vackra bladverket.
 

 Fler I-tolkningar att se finns här:

4523786846_4250cdfd2c_m[1]


Tisdagstema - matdags

Matdags, fåglarna har fullt upp att mata ungarna. Flera av vinterns gäster kommer gärna och hämtar några frön även nu på sommaren. Sedan har jag upptäckt att många av fåglarna väljer att leta efter insekter och maskar i gräset under fågelbordet. Det verkar som om vi inte bara har varit snälla mot fåglarna utan även mot småkrypen genom att hälla frön på fågelbordet.


Fler matiga bilder i tisdagstema!


Myggfritt

Konstigt, idag har det varit myggfritt och nästan knottfritt. Antar att de blåst bort? I stället har bladlössen blåst hit. De gömmer sig de rackarna, sätter sig på undersidan av bladen så man ser dem inte om man inte letar.


Här är en liten lus som inte hittat något gömsle ännu.


Ösregn hindrar ingen

att njuta av sommaren och semestern som faktiskt har kommit.


Huskaninen hade faktiskt alldeles självmant valt att sitta ute i sin rasthage och låtit regnet ösa över honom. Och han blev i det närmaste salig när han fick komma ut i trädgården och skutta runt, fast regnet fortsatte ösa ner.


Bad hair day?


Levande lila

Tolvgudablomman (Dodecatheon pulchellum) visar sig äntligen som den pärla den är i rabatten. Skir och färggrann och fotogenique. Den är fantastisk fin tillsammans med de vita blommorna runt omkring, blåflox (phlox divaricata) och spanska klockhyacinter (Hyacinthoides hispanica).Tror att den här plantan under en björk trivs bättre än den som finns lite längre ut i trädgården. Den andra är planterad tillsammans med gula blommor, men vill trots komplementfärgen, inte riktigt komma till sin rätt.


Albatross

Hans Gunnarsson har skrivit en, enligt mig, ovanligt bra, dvs bra, psykologisk thriller. I en lugn, händelsefattig miljö, med stilrent språk skapar han en prestigelös stämning. Det är ingen nagelbitare, inget blod, inga sexbrott, absolut inga superhjältekaraktärer, inga äckligt mänskliga snutar med fånigt utstuderade och bohemiska karaktärsdrag, inga vansinniga psykopater. Däremot finns finess och trovärdighet. Där finns det subtila, tankarna som du själv måste tänka och känna, den ytliga relationen sedd från djupet av människokännedom.

Kanske behövs det en runda på en 18 håls golfbana med långa promenadsträckor för att riktigt ta in den här historien.
Rekommenderas starkt till den som ledsnat på Läckbergska kriminalhistorier.


Taltrast

Taltrasten smyger omkring på gräsmattan, lägger huvudet på sned och lyssnar efter mask.

Den är skygg och det går inte att smyga sig på den. Självklart inte, kan den höra en mask i jorden så kan den väl höra en människas steg på mils avstånd.


ABC - H som i Hjärta

Mitt hjärta slår för min trädgård. Känslorna är besvarade. Det vet jag när jag går en runda på kvällen och ser alla  hjärtan stråla mot mig.

Fler H-tolkningar att se finns här:

4523786846_4250cdfd2c_m[1]


Grönfink (sommar)

Ja men den är ju GRÖN!

Jag som alltid har funderat på varför den heter grönfink, när den mest är grågul. Det är första gången jag skådar pippin i sommardräkt, därför har jag inte förstått sambandet förut. :D

Kränkande

Jag fick häromdagen ett mail till min hotmailadress, där min gotanet-adress var avsändare. Innehållet enligt rubriken var reklam för potenspillret som börjar på V. Naturligtvis öppnar man inte ett sådant mail. Jag kastade det direkt och öppnade mitt gotanetkonto för att kolla om det fanns något sådant brev som skickat. Det gjorde det naturligtvis inte och jag lämnade det obehagliga bakom mig.

Idag fick jag snigelbrev från gotanet, som hotar att stänga av mitt internet om 6 dagar om jag inte åtgärdar problemet med att någon skickar spam från min dator.

Vad gör man? Vi har flera datorer och jag har ingen aning om vilken dator det skulle vara som är infekterad. Vi har ärligt betalade virusprogram installerade på alla datorer med brandväggar, virusskydd, intrångsskydd med mera.

Jag har ingen aning om hur detta har gått till. Någon av oss i familjen har väl klickat ok när vi fått en fråga om program ditt eller datt ska få tillåtelse att ansluta till internet. Det är ju inte alltid man förstår vilket program som vill hämta hem info och informationen i frågerutan kan vara ganska kryptisk.

I alla fall vill jag skicka en mycket stor URSÄKT till alla som fått spam från min dator. Supporten hos internetleverantören har öppet 8 - 17 och jag vet inte när jag ska kunna få tag i dem. Jobbet kräver tyvärr 115 % av min arbetstid så jag hinner knappast ringa på dagtid. Får väl försöka få tag på dem via mailen.

Än en gång förlåt om du drabbats av spam, med pinsamt och kränkande innehåll, med mig som avsändare.

God kväll!
önskar Charlotta -men kanske inte länge till at gotanet.


Tisdagstema - grodperspektiv

Blommor i en slänt gör sig alltid bra ur grodperspektiv. Jag använder ofta det knepet för att få djup och liv i blomsterbilder.

Här är årets blommande spetsmössor (20 cm) som får stå i siluett mot bakgrundens björkar (20 m?).Fler bilder ur grodperspektiv i tisdagstema!


RSS 2.0