Till vänster

Måndagstema: Till vänster

Fågelfröjd

Vid fågelbordet har det varit lite öde i vinter, men nu börjar de hitta tillbaka igen. Domherrarna kom igår men fastnade inte på bild. Det gjorde däremot gulsparvar och kajor - men de fångade jag ganska långt hemifrån. Det räcker med att gå en kilometer och så är det helt andra fåglar som kvittrar i buskagen. (Eller skränar i trädtopparna... )

Julrosknoppar

Den här julrosen trodde jag att jag hade dödat innan den ens hade levat.
När vi byggde en stödmur så glömde jag bort den lilla plantan och tänkte inte på att flytta den. Glatt överraskad att se några tappra blad komma upp i kanten av muren. Nu - tre år senare blir jag ännu mer överraskad när det tittar upp knoppar över kanten.

Det är de allra första blommorna på denna planta som jag fick av en vän som drivit upp den från självsådda fröplantor.

Vårkänning i februari

Helt magiskt, där solen kommer åt lyser krokusstjälkarna alldeles genomskinliga och några lökar har till och med kommit i knopp. I skuggan under snön har trädgårdsvivan bidat sin tid och blommar verkligen när den kommer fram igen. Skuggrönan och också knoppar i bladrosetterna där den växer i norrslänten.

Vitt på marken

men det är inte snö. :)

Herrbesök

Hmmm, jag hatar (väl egentligen inte) dessa trädgårdsmarodörer. När de kommer och knaprar i sig solrosfrön som ramlat ner från fågelbordet så är de bara för söta. När de äter tulpanknoppar är de inte alls söta...

Rost

Jag gammal hästsko som aldrig blivit upphängd över dörrkarmen för att samla lycka. Nu har den blivit lite rostig men duger i alla fall som motiv till 4U2:s fotoutmaning med tema rost.

Förra helgens vackra vyer

Bättre sent än aldrig. Här är en bild från förra helgens promenad. Solen gav energiskogen en gyllene lyster och i bakgrunden skymtar Hornborgasjöns is.

Ståtlig astilbe

Det är så fint med de torra astilbefjädrarna som sticker upp ur ett orört snötäcke.

I like

en klarblå himmel en februaridag. Gillar också kontrasten av de vassa taggarna mot den lugna bakgrunden.

 


Bildligt talat

 

Fler talande bilder här
Tisdagstema här

Så här ser det ut där jag är idag

När det ser ut så här där jag är, spelar det ingen roll att ryggen svider och benen nästan är bortdomnade efter 5 km promenad. Det är våren!!! Fast förmodligen bara här och rekognoserar lite, för i veckan har de visst lovat mer snö...

 

Hassel - sälg - trädgårdsviva, pålitliga tidiga glädjespridare. Jag hade tankar på att krafsa bort lite snö där jag vet att snödropparna brukar komma, men ryggen sade "försök inte, snälla". Och som tack för att jag lyssnade, så försvann det ryggonda lika fort som det kommit (gradvis alltså).

 

 

I veckans FOTOTRISS är temat "så här ser det ut där jag är idag".

På fel plats

I 4U2:s fotoutmaning är temat denna vecka "på fel plats". Jag tänkte skoja till det lite, det är inte fåret som är på fel plats, utan den rackarns stolpen som gör att stackarn ser ut att ha tre horn. En bra fotograf hade nog sett detta redan på stället och valt en annan plats att stå på för att få en bättre bild.

Kärlek & romantik

Temat i veckans FOTOTRISS är kärlek & romantik. Det låter jag tre av trädgårdens romantiska rosor symbolisera.

RSS 2.0