En text på 200 ord

Inuti henne finns det något som böljar, bubblar, gnistrar, blänker, skiner, mullrar, gnyr, våndas, jublar, strålar. En vaggande, virvlande, rasande, gungande, svängande, lekande, sovande, malande, leende, tindrande, vilande, hotande, snubblande, skridande magma, ett fängslat och sörjande monster. Det är känslor och tankar som hon tappert murat in i det rum, där väggarna är bärande fundament för det som är - hon. De murade väggarna i det inre är hennes ryggrad, utan dem skulle hon falla ihop. Falla isär, sjunka, sakta spridas ut åt sidorna tills hon var ett med det yttre och inte en egen person.

Det finns en dörr till hennes muromgärdade inre rum, inte helt solid. Genom springor kan en nyfiken blick bli varse en levande känslostorm som gömmer sig bakom murarna, men blir den upptäckt slår kölden till och tätar springorna med is fortare än den snokande hinner dra bort sitt öga.


Hon bemästrar inte passagen ännu. En väktare med växlande humör väljer till synes slumpmässigt om hon ska ges tillträde till de upplevelser och sensationer som fängslats bakom tjocka murar. Utgången brukar däremot inte innebära några problem, väktaren verkar snarast lättad att bli av med henne då hon signalerar att besöket är över för den här gången.


Kommentarer
Postat av: Lillemor

Jag blev överraskad på slutet. Och slutet är skitbra. Men det kanske blir lite för många böljar, bubblar-ord i början. Tycker att meningen De murade väggarna i det inre är hennes ryggrad, är fantastisk!

2009-07-19 @ 10:28:12
URL: http://puttikraftlosblogg.blogspot.com
Postat av: Drumalex

Den här gillade jag verkligen. Bra. Riktigt känner hur hon våndas, våga eller inte. "tätar springorna med is", Mmmm.

2009-07-19 @ 10:46:31
Postat av: Anna

Oj, det var bra...gillade också slutet och även "blir den upptäckt slår kölden till och tätar springorna md is"... associerar till mig.

2009-07-19 @ 11:20:48
URL: http://anna-exlibris.blogspot.com
Postat av: Julia

Häftig text! Gillar metaforen om "den snokande".

2009-07-19 @ 11:51:07
URL: http://lyrikare.blogg.se/
Postat av: marmoria

Oj,oj,oj, vad du tar ut svängarna, kära snusförnuftiga tonårsmamma :)! Härligt. Väldigt användbar bild för psykets struktur. Tycker mycket om texten.

2009-07-19 @ 12:46:39
URL: http://marmoria.blogspot.com
Postat av: Anna

Tack för din kommentar i min gästbok. Ha de´gôtt i sommaren.

2009-07-20 @ 11:49:31
URL: http://anna-exlibris.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0