Att ha premiärnerver

"Det heter inte muntlig framställning längre, det heter föredrag", berättade Stella för sin mamma med en röst som var lite vass i kanterna. "Fattar du, det är helt annorlunda. Lamporna är tända och alla ser en."

"Men gjorde de inte det på förra skolan då?"

"Nej eller jo men då fick vi släcka i taket och ha powerpointen på och då syntes man ju inte på samma sätt."

"Lilla gumman, känns det inte lite bra att träna på att stå i ljuset ändå?"

"Jo men jag känner dom ju inte och förresten så får vi kanske inte välja vad vi ska hålla föredrag om". Hon drog ut på ordet föredrag med ett långt och segt ö för att låta sin mamma förstå hur idiotiskt hon tyckte ordet var.

"Det förstår jag att det känns jobbigt, att bli påtvingad ett ämne."

"Tänk om jag får Strindberg - igen?"

"Ja men det vore väl ganska bra," sade hon med en röst som var avsedd att övertyga, "då har du ju allt förberett och kan koncentrera dig på själva föredragandet. Berätta inte att du har gjort det på förra skolan."

"Hmm. Det skulle vara ganska smart." Hon nickade lite för sig själv sedan suckade hon djupt. "Men det hjälper ju ändå inte, jag blir ju inte mindre nervös för det. Alla kommer ju att se på mig när jag står där framme. Det kommer inte att gå."


Kommentarer
Postat av: Drumalex

Bra framställt, man känner hennes oro.

2009-09-24 @ 22:00:32
Postat av: malix

hålla vilken klok liten tjej, vilken klok liten klokhet. som vuxen försöker släta till gud vilken underbar text. MMm vad jag skulle vilja krama om henne och säga mmm du har rätt att känna så. men va modig du är va klok du är som vågar vara där, titta på alla andra som oxå gör sitt föredrag titta på deras händer, så ser du att de oxå är nervösa. det hjäper inte dig att bli mindre nervös men ni är i samma situation, men du vågar vara ärlig emot dig. vilken text mmmmmmm vad jag gillade denna tjej....

2009-09-25 @ 08:35:21
URL: http://malixskrivpuff.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0