Något stimulerande
Espressomaskinen har landat. Nu kan man få koffein i koncentrat. Fem centiliter kaffe i en kopp, så starkt att det etsar sig fast i botten och konsumtionen reduceras till fyra små droppar. En dubbel espresso är lösningen för att få vätskan att lämna koppen. Den andra genompressningen resulterar i ljusbrunt kaffe och ter sig blaskigt i jämförelse med den första satsen. Blandningen blir dock bra. Faktiskt riktigt lagom starkt.
Trots att det är koffeinet som ska vara det verkande ämnet i drycken så känns det ändå lite futtigt med en kopp espresso, må vara dubbel. Det går inte att jämföra med känslan av att sitta med sin kaffemugg, från början fylld till bredden med ekologiskt, mörkrostat bryggkaffe från Zoega, där hettan successivt lämnar ytan i takt med att innehållet läppjas på.
Jag gissar att maskinen snart, när nyhetens behag är över, gör den gamla glassmaskinen och fritösen sällskap i skåpet.
Vänta bara! Snart kommer reklamfilmsteamet från Zoega och vill ha dig med.
Bara en sån sak att kontakterna i köket inte räcker till gör ju att man blir tvungen att välja vad som ska stå framme. Min kaffebryggare strök med för ett halvår sedan, då började jag med prezzo, där är jag fortfarande. Håller med dig om Zoega, allt annat smakar blask.
Mmmmmm...kaffe. Guds gåva till kvinnan...eller hur var det?
Nä.... en stor kopp som får njutas länge på trappen i morgonsolen. Ingen slår det:)