Tystnad

Hon går surmulen och tyst ut i köket, hälarna slår hårdare i golvet än hon avser. Han ligger kvar på soffan, ser färgglada cyklister i klunga trampa uppför tunga, långa backar i de italienska alperna.

I tio minuter satt hon i fåtöljen och försökte få igång ett samtal. Frågade om hur han haft på jobbet. - Hmm, som vanligt. Undrade om han hade hört om översvämningen i grannstaden. - Jag hörde det på radion. Tonen i hans svar berättade att hennes intryck och åsikter var överflödiga, han hade hört vad han behövde höra. Lade till sist in en fråga om vem som ledde i cykelloppet. - Är du intresserad? frågade han med höjda ögonbryn.

Hon var inte ett endaste dugg intresserad av svettiga karlar i färggranna kroppsstrumpor som trampade backe upp och backe ner, den ena mer dopad än den andra om hon förstått rubrikerna på sportsidorna rätt, sidorna hon snabbt bläddrade förbi när hon åt frukost. Men vad skulle hon göra då? Han kunde ju visa henne lite intresse också, inte bara ligga där och blänga på tevebilden varenda kväll. Hon skulle minsann visa honom. Från och med nu skulle hon vara tyst, inte säga ett ord utan att svara på direkt tilltal från honom. Visst hade hon försökt förut med den strategin, inte särskilt lyckade försök, eftersom hon oftast hade förlorat sin ensidiga "tysta-leken-lek" innan han ens hade fattat att hon slutat prata med honom.

Den här gången skulle hon hålla ut. Inte inleda ett enda samtal. Hon skulle vänta ut honom, få honom att förstå att det var viktigt för henne att de kunde prata med varandra. Inte bara till varandra, som det hade varit den sista tiden. Eller hade det varit så hela tiden? Nu skulle hon vara tyst i alla fall. Hädanefter var det han som skulle få inleda varje samtal.

Häftigt öppnar hon kranen och fyller tekannan med vatten. Hon vill inte värma vatten så att det räcker till honom också. Ska han bo här utan att prata med henne, då får han brygga sitt te själv.


Kommentarer
Postat av: Anna

Så bra du får fram det där ensidiga försöket till kommunikation i en, kanske, ganska död relation.

2009-07-06 @ 22:06:13
URL: http://anna-exlibris.blogspot.com
Postat av: Anna

Välkommen hit glömde jag säga. Kram

2009-07-06 @ 22:23:46
URL: http://anna-exlibris.blogspot.com
Postat av: malix

ursh vilken relation, men så är det ofta kvinnor tiger istället för att göra något åt det........

2009-07-06 @ 23:49:26
URL: http://malix.se
Postat av: Fatima

Det är så himla enkelt att relatera till!

Frustrationen och hoppet om att HAN ska göra någonting först! Jättebra skrivet!

2009-07-07 @ 12:13:33
URL: http://lordagsbarn.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0