118 Trädgård (186/365)


En trädgård ska leva och utvecklas.

När vi köpte vår fastighet berättade säljaren att de hade planterat ett plommonträd, men det tog sig inte. Vi såg en torr stam/pinne i gräsmattan och tänkte att det var väl det. Flera år senare hittade vi det verkliga plommonträdet. Det hade växt till sig i smyg inne i ett hasselsnår. Hellre plommon än hassel, tänkte vi och tog bort alla hasselbuskar runt plommonträdet. Grannen har dock höga träd på andra sidan tomtgränsen och vårt stackars plommonträd har verkligen fått kämpa för att hitta ljus. Följden av detta är att det vuxit nästan bara åt norr och nu har jag ett vackert plommonvalv i trädgården.

Om det bär frukt? Ja, vissa år mer, andra mindre. 2009 verkar vara ett riktigt plommonår. Men fotot är taget innan karten utvecklades, så det syns tyvärr inte på bilden. Men om någon månad kommer vi att kunna föräta oss på gula, saftiga plommon.

365challengelogo150


365 Foton 2009 - En utmaning som räcker hela året

365 Photos in 2009, Julie Mcleod

Visa alla mina 365-inlägg.








Kommentarer
Postat av: Margareta

Akta magen,men plommon är gott

Föresten tack för kortet på mamma och syrran i Bie

Trevlig bild

Ha det Margareta

2009-07-12 @ 09:00:35
URL: http://www.123minsida.se/mirrekatt
Postat av: Lotta- Livets väv

Vilket vackert plommonvalv du har! Känns lite trolskt! I år blir det visst frukt och bär på allt! Jag plockar blåbär! De finns i massor! Våra plommonträd ger visst skörd i år! Vi har haft dom i måååååånga år, men nästan aldrig fått någon frukt...men nu ser det iaf ut som om det ska kunna bli plommonefterrätter. I år har vårt bigarråträd också givit frukt! Förra året fick jag ett, säjer ett bär....Skatorna och björktrastarna kalasade på resten. I år har vi ett blått nät över trädet!

Det stundar soligare väder nu! Då blir det utedagar!

Kram

/Lotta

2009-07-12 @ 09:04:32
URL: http://livetsvav.blogspot.com
Postat av: malix

vilka underbara bilder du får till

2009-07-13 @ 00:34:24
URL: http://malixskrivpuff.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0