Molnfri bombnatt

av Vibeke Olsson
 
är en berättelse om vardagen under andra världskriget sett ur en ung tysk kvinnas perspektiv. 
En fantastiskt inlevelsefull skildring som gör det en aning förståeligt att goda och rättfärdiga människor kunde leva och överleva kriget.
 
Boken rättfärdigar inte på något sätt den tyska befolkningens beteende, men ger ändå en mycket tankvärd bild av hur lätt det är att bli duperad av samhällsstrukturer och hur normala och godhjärtade människor kan hamna "på fel sida".

Ordlös onsdag - tomteFler deltagare i Ordlös Onsdag


Tisdagstema - Mellan

Tisdagstemas sista tema för året är mellan - som i mellandagarna eller mellan något helt annat. Mellandagarna infaller ju mellan semestrarna också så jag tolkar temat med en bild från en semestertripp till Helsingör i somras. Gränder mellan gamla hus är fascinerande och lite skrämmande för den som har fått en släng klaustrofobi i genuppsättningen...tisdagstema


Nötväcka

Det händer allt att nötväckan klättrar uppför trädstammarna också, men det är konstigt nog vanligare att se den "upp-och-ner".


Nötskrika

Det var länge sedan jag såg en nötskrika så nära att jag kunde få med den på bild. För tillfället har vi tre stycken som brukar komma och proviantera i trädgården. Det är en ganska skygg fågel som snabbt flyger undan om man närmar sig. Men de är lätta att få syn på - iögonfallande stora som de är.


Bildligt talat v 51Fler talande bilder hos Mimo


Domherrar överallt
och är där inte en liten bofink också...?

God jul!


Det snöar fortfarande

Två veckor sedan förra inlägget och det snöar fortfarande... Det är helt otroligt!

Fåglarna har redan hunnit äta upp 20 kg solrosfrön och otaliga små talgbollar. Ungefär hälften av vad som brukar gå åt en normal vinter.
RSS 2.0