Snödroppar i drivor


Fem veckors vårspaning

fortfarande bara snödroppar och krokus i blom.
Men ser ni i mitten - där finns faktiskt några toppar av tulpanblad.


Även kejsarkrona och aklejor börjar visa sina blad nu, och även om det inte är direkt överväldigande så visar det att det händer något. Koltrasten är tillbaka. Än så länge låter han blåmesarna stå för fågelsången, medan han letar mat bland solrosfröskalen under fågelbordet.

Kika in till Humlebacken och leta efter fler vårtecken!
Fototriss - färgstarkFärgstarka solnedgångar över Hornborgasjön.

Fler färgstarka bilder i Helenas fototriss!

Veckans färger - grå och grönMina grågröna ögon skulle passa till veckans färger men gör sig inte så bra på bild pga dålig sömn... Så naturen får vara motiv som vanligt. Lite photoshopping och inga andra färger än grönt är synliga, för grå är ju ingen färg utan avsaknad av ljus.

Fler grågröna motiv i veckans färger.

I still dream about you

skriven av Fannie Flagg (författaren till Stekta gröna tomater) är en lite annorlunda chick-lit. Annorlunda för att den handlar om gamla tanter och nästan lika mycket om döden som om livet.

Men boken har ändå det klassiska chick-lit-receptet. Huvudperson som misslyckas ända till vändningen, då allt löser sig. Kvinnor som söker efter yttre skönhet och efter den perfekta mannen. Den klassiska kombinationen av shabby och glamour. Och humor, faktiskt väldigt fascinerande hur det går att skämta om ett skelett på vinden men vara seriös om den kvinnliga, kortvuxna (alltså dvärg) chefen.

Vem hon fortfarande drömmer om? Oklart om det är ungdomskärleken eller om det är det är den kortvuxna kvinnliga chefen som plötsligt hade dött.

Jag lånade boken för att träna min engelska. Saknade det där svulstiga, storartade Amerika som man ofta finner i amerikanska romaner. Det var en ganska platt läsning, men kanske har jag missat nyanserna pga språket...


Snö blir till töSöndag till torsdag, av snön syns nu bara en liten, liten rest av den allra största snögubben längst bort.

Kvällens tavlaJag har olika panoramabilder i den inramade utsikten varje kväll. Häromkvällen var solnedgången alldeles ovanligt spektakulär.

Blue monday

The blue background could else be the most eyecatching in life or picture
Blue Monday Instructions

Mellow yellow monday

Someone told me life gets better with a splash of yellow every day. Believe it or not!

MellowYellowMondayBadge


Bildligt talat - v 11Fler talande bilder hos Mimo


Fjärde vårveckan - med bakslag

Ett litet bakslag med minusgrader och nederbörd, men då får ju snödropparna leva upp till sitt namn.
 Fredagens tjocka snötäcke smälte dock bort under lördagssolen. Krokusarna är fotade med bara 3 timmars mellanrum.
Kika in till Humlebacken och leta efter fler vårtecken!

Veckans färger - röd, vit och svartEn domherre visar upp veckans färger; det röda bröstet, den vita gumpen och den svarta stjärten.

Domherrarna har kommit tillbaka till fågelbordet och när man ser dem är det de vackraste fåglar man kan tänka sig. De har grace och stolthet, kombinerad med skygg tillbakadragenhet som är så fascinerande.

Se fler färggranna bilder: Veckans färger.

Fototriss - På G

Här är faktiskt kejsarkronorna på G! Stor glädje att se hur knopparna formligen skjuter upp ur marken. :)Fler saker på G i Helenas Fototriss!


Saturday mix - Kunskap

Glöm inte händernas kunskap, den är minst lika viktig som teoretisk kunskap. Och all kunskap förvärvas bäst genom lek. Eller?
Mer kunskap hos Shannara. Saturday Mix

Blommig fredag - tjuvstart


Temat i blommig fredag är tjuvstart. Det är så klart fritt att tolka med stor fantasi och drömmande längtan efter våren. Jag hoppar över våren och tjuvstartar med försommarens mossflox. Jag älskar när små "olydiga" penséer tjuvkikar fram där man minst anar. :)

Fler tjuvstarter hos Katarinas Roses & Stuff.


NF Macro - Aj aj ajAI, aj,aj,aj, sade Alice när älgen satte tänderna i grenen... ;)


Veckans färger - brun och grå

Den vackra domherrshonan i förra inlägget skulle också passa under veckans färger.

Men jag väljer en bild på den älggnagda äppelträdsgrenen in stället.Det är inte bara en gren som är gnagd... Konstigt nog har de bara gnagt på Alice - kanske är det moniliasmaken (blom- och grentorka) de gillar? ;) Katja-trädet som inte lider av grentorka har de bara vittjat på alla blad- och blomanlag. Som tur är finns det ju reservanlag så jag är säker på att vi får både äppelblom och äpplen i alla fall, men kanske inte så rikligt som vanligt.

Fler bilder med veckans färger hos Hanna. Veckans färger.

Domherredam

Vilka vackra linjer den lilla domherrshonan visar.


Tredje vårtecken-veckan!
Äntligen måndag och man får frossa i vårtecken igen. :)

Här har snödropparna vuxit till sig och se - till och med en krokus i knopp! Man blir så lycklig så man nästan spricker.


Kika in till Humlebacken och leta efter fler vårtecken!Fototriss - öppen
Varje frökapsel har gapat öppen genom hela vintern.


Fler bildserier på temat "Öppen" finns på Helenas
  


I vårt hus bor en mus

... fast jag undrar jag, är det inte en rackarns sork som är på väg ut för att ta för sig av fågelfröna?


Tisdagstema - vinklarSe fler vinklar i tisdagstema!


Fettisdag

Vem kan ärligt säga att de inte har tjuvstartat med semlor före fettisdagen? Inte jag i alla fall. En lite annorlunda semla fanns på bibliotekets inspirationskväll förra veckan. :)Nej, hon tipsade inte om Selma... ;)


Blodet hann inte ens torka

innan gav sig ut igen. Halt och sönderriven spelar ingen roll när det är mars. Han måste ut.

Vi lovade ju bara att ge honom tak över huvudet på vintern. No committments! Vill han sova och äta hos oss så får han, men inget tvång och inget ägande. Trots den tuffa inställningen så tär det på min mentala hälsa att se katten så sargad, om och om igen.

Och han är ju så snäll och söt... här hemma. Han måste vara en krigarmaskin där ute. Funderar nu allvarligt på att ta katten till veterinär för kastrering i alla fall. Nog måste det vara bra även för katten att slippa den otroligt starka driften och behöva slåss så blodet flyter?


Hundraåringen

Jonas Jonassons roman Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, boken som alla har läst har till slut kommit även till mig.

Beskriver den som en blandning av historielektion och buskis men (tack och lov) utan slag under bältet.

Rolig, ja. Spännande, nej. Annorlunda, nja på sätt och vis, jag menar det är ju sällan en vital åldring får spela en sådan huvudroll i en bok. Fascinerande hur författaren lyckas placera ut hundraåringens liv genom så många av seklets stora historiska händelser. Kul grepp och absolut läsvärd.

Andra vårtecknet!Det finns hopp om våren! Nu när snön smälter och sjunker undan kommer snödroppsknopparna fram. De har haft det varmt och ombonat under snötäcket och passat på att bilda knoppar - som de alltid gör. Den lilla gröna rosetten som bryter fram mellan snökristallerna är fingerborgsblommans blad.

Men det finns fler vårtecken när man väl börjar leta. Se hur solen smälter fram de mossklädda stenarna. Se hur krokusens blad sticker fram ur vinterhöljet. Och se sälgens små nyutsprungna videkissar. Det är bara att njuta!
Kika in till Humlebacken och leta efter fler vårtecken!Fototriss - se upp
Tusse-katten ser upp, har blicken fäst på något. Han har upptäckt akvariet som står uppe på skåpet. Se upp små och stora fiskar, han har fått syn på er.

Katten går under benämningen "lilla Tusse" men egentligen är han inte speciellt liten.

Fler bildserier på temat "Se upp" finns på Helenas
  


Veckans färger - blå och vitFler bilder med veckans färger hos Hanna. Veckans färger.

Saturday Mix - fantasi
Lite abstrakt photoshopping är min fantasi. Se mer fantasirika bilder hos Shannara. Saturday Mix

Vintern smälter bort

Det är bäst att njuta av istapparnas skönhet så länge de varar.


Rosa slätt

Platt och slätt nere på slätten, men vackert och stämningsfullt på eftermiddagen nära solnedgången, himlen har precis börjat skifta i rosa nyanser vid horisonten.Istapparna växer

och småfåglarna tittar på. De mildgrader som utlovades i helgen blev verkligen inte många, men istapparna har i alla fall vuxit och de är blanka och vackra. Domherrarna satt en stund i björkarna och sjöng för mig.


RSS 2.0