Less is more

Less is more är veckans tema i FOTOTRISS. På ren svenska tror jag det innebär att man inte ska krångla till det utan hålla det så enkelt som möjligt.


Förvandlingar

Veckans tema i Blommig fredag är förvandlingar. Det är inte lätt att fånga förvandling i ett ögonblick men jag gör ett försök och visar en sommarbild av bergormroten. En otroligt tacksam marktäckare som blommar sommaren igenom och hela tiden står ax i olika stadier av förvandling. Som nyutslagna är blommorna ljust rosa för att mogna till mörkt rött och senare bruna nyanser, men alltid lika vackra i mitt tycke.

Ränderna går aldrig ur

Det är inte bara zebran som är ett randigt djur...
Alla bilder är tagna vid besök i Borås djurpark för ett par år sedan. Men inte en enda zebra i fotoarkivet, kanske har de inte zebror i den djurparken.
Veckans tema i FOTOTRISS är Ränderna går aldrig ur.

Fantasifull

Fantasi behövs för att skapa vackra och roliga trädgårdar. Jag vet inte om min trädgård kan klassas som sådan, men små fantastiska blommor som sätter fantasin igång finns det i alla fall. Se på penséernas härliga ansiktsuttryck eller på revsugans små sprattelgubbar. De här längtar jag efter att se igen.
Blommig fredag
4U2 - längta efter

Fönsterfägring

Solen lyser ju in genom köksfönstret och ger orkidéerna gloria. Den här har fastnat i klockform, annars brukar de ju veckla ut sig och bli stora och runda.

Fler blommor hos NatureFootstep

Bildligt talat

 

Bildligt talat

Färger i naturen

Brunt är en färg som man kan se mycket av i naturen vid den här årstiden. Inte så iögonfallande, men vacker ändå.

 

Fler färger i naturen i
Saturday Mix
hos Shannara

Tomt i trädgården, nästan

Min dator är tillbaka, men fåglarna är borta. Bara någon enstaka som kommer och äter hos mig. Jag behöver bara fylla på med frön 2 gånger i veckan. Vad har hänt?
Så vill ni se fåglar och andra bevingade varelser, titta in till Nature footstep: Winged

Pricksjuka

Pricksjuka

Det verkar som om träden i skogen har fått pricksjukan. Inget kul alls.


Se framåt

Tisdagstema framåtMin promenadstig i fullt dagsljus. Men trots att det ser mörkt ut i januari så är det bara att se framåt mot ljusare tider som kommer. Bilden får också tala för min jobbsituation, där jag för tillfället kör två jobb parallellt. Det är först den 1 mars som jag formellt avslutar min gamla anställning, det är mycket kvar att lämna över.Fler framåtblickar i Sinneskattens Tema fredag.


Årets andra blomma

DNU blommor

Årets andra blomma är faktiskt överlevande från julbordets dekoration. Tåliga exemplar som jag är imponerad av. Med tanke på hur länge stjälkarna har stått, så passar de väl också in på temat i Blommig Fredag - minnessak.

Färre inlägg här beror inte bara på dubbelarbete, mörker och datorhaveri. Jag har ju hoppat på 365-utmaningen för 2012 också. Kika in och titta på mina tolkningar av årets teman om du har lust - http://livetmedleran365.blogspot.com/Årets första blomma

Är det vår nu...?   ;)

RSS 2.0