Djurlivet i fjällen

Vi mötte inte många djur på vår fjällsemester. Och av de vi mötte var det inte många som fastnade på bild.

 

Första kvällen såg vi en vanlig rödräv som sprang över vägen. På dagsturen på fjället såg vi några fåglar som flaxade upp ur ljungen men det var bara den lilla fjällpippin som satt stilla så att kameran han med.


På hemväg hade vi förmånen att få se en stor tjädertupp som satt på vägen. Jag hann titta i backspegeln, se att det var öde på raksträckan, bromsa bilen och ta fram kameran - då flög den...

Ytterligare 35 mils hemresa utan andra djur än hästar och kor i hagar bredvid vägen (ej att förakta, men inte så att man sliter upp kameran...). Men 500 meter hemifrån står den plötsligt där - älgen som har klarat sig genom årets jaktvecka med livet i behåll.

Står hon bara kvar där i skogsbrynet så slipper hon kanske att bli påkörd också...


Kommentarer
Postat av: Suss

Vad mysigt med fjällsemester :) Kram Suss

2011-10-22 @ 20:22:08
URL: http://www.sussokai.blogspot.com
Postat av: AnnaKK

Låter härligt med en tripp till fjällen. Där har jag aldrig varit, men skulle vilja nångång. Säkert rätt årstid att åka nu på hösten - förutsatt att det är fint väder. Myggen har väl förhoppningsvis redan frusit ihjäl!? :-)

2011-10-23 @ 20:29:18
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Margareta Endahl

TACK LOTTA för grattishälsningen DET blev en trevlig resa för er till fjällen hörde jag AV syster Barbro även om det inte blev så många djurbilder, MEN älgarna när du nästan var hemma blev väl en trevlig avslutning.. HA DET SÅ BRA

2011-10-23 @ 22:13:36
URL: http://endahl.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0