Inga nya husdjur!

Det höll i alla fall ett par månader... men när en granne frågade om vi ville ta hand om utekatten som de matat i två år och som det var så synd om förra vintern när han inte hade något hem, ja då gick det ju liksom inte att säga nej. Grannen kan själv inte ta in honom eftersom de är allergiska.



Så nu ligger det en snörvlande katt i soffan. Stackarn var ju inte frisk heller.

För det första har han kattsnuva, snoret rinner och han snörvlar och fnyser.

För det andra hade han diarré, kanske beroende på falukorven som vi lockade in honom i transportburen med, och straffet vi fick för att vi fångade och låste in honom var fyra stycken illaluktande "olyckor" att torka upp.

För det tredje tål han inte mjölk och eftersom grannen i all välvilja gett honom varm mjölk mot snuvan så kräktes han naturligtvis flera gånger de första dagarna.

Efter de första två dygnen var vi väldigt osäkra på denna, i och för sig, väldigt vänliga kisse - men herre jösses, man kan ju inte husera en katt som inte är rumsren. Hur lär man en vuxen katt att gå på lådan? En natt fick han tillbringa inne på toaletten med kattlådan som sällskap, men den var orörd på morgonen. Och peppar, peppar efter de tidigare nämnda olyckorna så har det inte hänt något mer.

Han ligger där i soffan och snörvlar och spinner. Går till matskålen och äter så tacksamt. Ungefär två gånger per dygn går han ut genom kattluckan - stannar ute mellan två och tjugo minuter och sedan ligger han i soffan igen.

Kanske är det snuvan som gör honom så stilla? Kanske är han så nöjd att få tak över huvudet att han är beredd att lämna över sitt revir? Vem vet? Inte är han till något besvär i alla fall - om han nu bara fortsätter att sköta sina toalettbestyr som man ska.

Kommentarer
Postat av: Margareta Endahl

Söt är han i allafall.

ja du, vad ska man göra, man ömmar ju för de små liven, trots allt,

Ha det , vi ses kanske den 6 nov, kanska jag Åker med Gittan o Sten till Mamma då,

Här är det vinter, utan snö,

2010-10-26 @ 17:42:04
URL: http://endahlm.wordpress.com
Postat av: skogsfrun på dal

Katter är underbara och smarta varelser som lönar gott med gott, katter ska ha friskt vatten och köttkonserv ev. torrfoder som alternativ. Kastrering brukar bäst eftersom de har ett hett och aktivt kärleksliv;-) Grattis och lycka till med missen!

2011-02-13 @ 19:36:11
URL: http://barasaras.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0